Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η κρίση του νερού και τα παγκόσμια αποθέματά του

Η φωτογραφία είναι από το google


Οι ανάγκες για το νερό αυξάνονται, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω συρράξεις μεταξύ των χωρών υποστηρίζει ο Ed Davey, γραμματέας του βρετανικού κράτους για την ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές, σύμφωνα με την Guardian.

Ο Davey τόνισε σε συνδιάσκεψη υψηλόβαθμων πολιτικών και διπλωματών από όλο τον κόσμο ότι παρόλο που το νερό δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν άμεση αιτία πολέμου, σε συνδυασμό με την έλλειψη πηγών τροφής και άλλων αγαθών είναι πιθανό να οδηγήσει σε σοβαρές διακρατικές διενέξεις. «Οι χώρες δεν τείνουν να κάνουν πόλεμο για το νερό, αλλά φοβάμαι πως η κλιματική αστάθεια θα οδηγήσει  σε πολιτική αστάθεια. Εξαιτίας αυτού του φαινομένου η σύγκρουση καθίσταται πιο πιθανή» υποστηρίζει ο Βρετανός γραμματέας.

«Η αλλαγή του κλίματος εντείνει τις τόσο τις ενδοσυνοριακές, όσο και τις εξωτερικές πιέσεις στα κράτη» είπε στη συνδιάσκεψη ο Davey στην οποία συγκεντρώθηκαν με σκοπό να συζητηθεί αν η κλιματική αλλαγή και οι φυσικοί πόροι θα πρέπει να θεωρούνται ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

«Οι επιπτώσεις της μπορεί να οδηγήσουν σε εσωτερική αναταραχή και να οξύνουν τις υπάρχουσες εντάσεις. Πρέπει να σχεδιάσουμε έναν κόσμο όπου η κλιματική αλλαγή δε θα κάνει τα υπάρχοντα προβλήματα ακόμη χειρότερα» δήλωσε ο Davey.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου