Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κίνα: 1 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας


Ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας, που πλήττει μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η κυβέρνηση της Κίνας.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, η ξηρασία που πλήττει την Κίνα είναι η χειρότερη των τελευταίων εξήντα χρόνων και τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για σοβαρές επιπτώσεις από τις ζημιές στη χειμερινή σοδειά. Ήδη οι τιμές του σιταριού έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
Όπως ανακοίνωσε μετά από έκτακτη σύσκεψη, η κυβέρνηση θα διαθέσει 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια για την εκτροπή νερού στις πληγείσες περιοχές, την κατασκευή πηγαδιών και δικτύων άρδευσης.
Το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε έχει στόχο την τόνωση της παραγωγής σιτηρών  και την αντιμετώπιση της εκτεταμένης ξηρασίας, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που έχασαν τις σοδειές τους.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η κατάσταση ενδέχεται να χειροτερέψει καθώς προβλέπεται ότι στο άμεσο μέλλον «οι βροχοπτώσεις θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι μεγάλοι ποταμοί δεν θα έχουν νερό».
Περίπου 2,57 εκατομμύρια άνθρωποι και 2,79 εκατομμύρια ζώα πλήττονται από τη λειψυδρία. Η ξηρασία έχει «χτυπήσει» οχτώ μεγάλες επαρχίες που συνολικά παράγουν το 80% της χειμερινής σοδειάς σιταριού στην Κίνα.
Για το econews
Newslink Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου