Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓ. Κυριακή Θεριακησίου 15 / 02 / 2012

Σήμερα Τετάρτη 15/2/2012, με το που σήκωσα το παντζούρι το πρωί, είδα ξανά χιόνι έξω στο δρόμο , μας καλόμαθε ο φετινός χειμώνας και ειδικά ο Φεβρουάριος, φυσικά ως θαυμαστής των καιρικών φαινόμενων και ειδικά του χιονιού δεν με χαλάει καθόλου και μακάρι να ρίξει και αύριο Πέμπτη όπως προβλέπουν τα μοντέλα καιρού.
Ξεκίνησα για την δουλειά μου που είναι λίγο έξω από τα Γιάννενα στην περιοχή του Αβγού και φυσικά, μια τέτοια μέρα με καιρικό ενδιαφέρον δεν παρέλειψα να πάρω και την φωτογραφική μηχανή μαζί μου.
Στην διαδρομή από Ανατολή μέχρι το ΙΚΕΑ έριχνε ένα ψιλούτσικο χιονάκι αλλά παρόλα αυτά επειδή η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν το έπιανε αμέσως και όλα ήταν άσπρα, από το ΙΚΕΑ μέχρι το Αβγό, διακρινόταν καλύτερα και ήταν περισσότερο πυκνό, μάλιστα εκεί στα λοφάκια με τα πεύκα δημιουργούσε άσπρη κρούστα  στο κέντρο του οδοστρώματος.
Μέχρι περίπου  9:30 έριχνε όπως φαίνεται στο βίντεο

 

Μετά βγήκε ήλιος ανάμεικτος με σύννεφα και νιφάδες για κάπου μισή ώρα,  μπορείτε  να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πως καθάρισε ο ουρανός και την ατμόσφαιρα που υπήρχε.
Λίγο πριν αρχίσει να εμφανίζεται ο ήλιος
Η Αγ. Κυριακή πίσω από το σπίτι.

Άνοιγμα του ουρανού προς τα Γιάννενα
Οι αχτίδες του ήλιου
 






















Γύρω στις 10:00, άρχισε σταδιακά, να ξανακλείνει ο ουρανός και να εμφανίζονται ξανά οι νιφαδούλες, χωρίς φυσικά να περιμένω κάτι καλό αλλά λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο ιδού λοιπόν τι έγινε με τρία βιντεάκια.


 Το μεσημέρι μόλις έφτασα στο σπίτι συνέχισε ο καιρός να μου δίνει συγκινήσεις με ένα  χιονοόμβρο διάρκειας περίπου 20 λεπτών που κατάφερε να το στρώσει στα αυτοκίνητα μέσα σ αυτά τα λεπτά  . Τρία βιντεάκια με τον χιονοόμβρο όπως εξελίχθηκε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου